Rödluvan

Josefine Morelius, 2011-05-30 20:46:55
Imorgon är det avslutningsfest för fyrorna och även maskerad med tecknat-tema så jag ska vara rödluvan. Jag ser inte klok ut, haha.


Betyg

Josefine Morelius, 2011-05-30 20:23:16
Fick mina betyg från delprovet idag och ärligt talat är jag supernöjd, trodde jag skulle endast få G på allt vilket såklart absolut inte är dåligt men nu hade jag faktiskt VG på vissa moment så jag kan inte va annat än nöjd.

Permanentrullning: VG
Teoriprov: G (man kan bara få G på det)
Kort fest: VG
Gråhårsfärgning: VG
Damklippning: G
Klassisk herrklippning: G
Skägg: VG

En söndag

Josefine Morelius, 2011-05-29 10:22:26
Vilken skön helg det här varit, jag har inte orkat festa någonting alls. Förra veckan var den värsta i mitt liv och jag va så trött och slut att jag bara velat sova. Men ska ta igen  det på tisdag då det är avslutningsfest för fyrorna, åh jag kommer sakna dem massor.

I vilket fall så har jag bara glidit runt och börjar nu mer och mer förstå att jag klarat halva gesällprovet, men kan inte riktigt än förstå det. Men efter 8 månader på skolan så fixade vi det. Vi är den första klassen som gjort provet såhär tdigt också, egentligen skulle vi göra det i slutet av augusti så det känns bra. Nu ska det bli superkul att åka till skolan och inte behöva tänka på det här något mer och sen ska vi få våra betyg i veckan också, kul. Egentligen bryr jag mig inte speciellt mycket om betygen huvudsaken är att jag har klarat det känner jag.

Idag blir det givetvis morsdag-firande för bästa mamma.


Världens gladaste tjej

Josefine Morelius, 2011-05-27 21:49:26
Nu har jag lugnat ner mig lite men jag kan fortfarande inte fatta att jag har klarat det. Jag var så säker på att ja skulle misslyckas och jag var den sista som skulle få reda på det också. Alla kom ut en efter en och hade klarat det, gissa min panik. Men så kommer jag in med utbildningsboken i handen och Anna-Karin säger ge hit boken och jag bara jaha så gav jag den till henne och så sa hon ja så att jag kan fylla i att du har klarat det.

Fyfan kommer aldrig glömma den känslan, aldrig!

Augustigruppen är grym, vi gjorde sammanlagt 63 moment idag tillsammans och det blev endast ett omprov på ett moment. Shit vad bra vi är!


Jag klarade det

Josefine Morelius, 2011-05-27 19:41:27
Jag är så JÄVLA glad! Det finns inte ord över hur lycklig och lättad jag känner mig. Jag bröt ihop totalt efter damklippningen, men bryt ihop och kom igen som jag brukar säga och jag KLARADE det. Första delen av gesällen check, jag är så jäkla grym!



TOTAL LYCKA!

Efter blod, svett och tårar kan jag äntligen slappna av så gissa vem som kommer sova gott inatt.

Gesällen delprov 1

Josefine Morelius, 2011-05-26 18:45:18
Blod, svett och tårar är det enda jag kan säga om senaste dagarna. Har inte skrivit någonting här, knappt pratat med någon eller ens knappt varit på facebook, jag som kollar facebook minst 1000 gånger om dagen. Men jag kan säga att det här är det värsta jag varit med om i hela mitt liv, värre än uppkörningen ja allt. Måste ju då påpeka att detta bara är en liten del av gesällprovet, så man kan undra hur man kommer må när sista delen ska göras. Men jag har knappt sovit en enda natt i veckan och jag har grinat flera gånger, senast idag och igår bröt ja ihop på riktigt. Men ärligt jag kan inte göra mer än mitt bästa och räcker det inte så gör det inte jag vet iallafall att jag har tränat och gjort mitt bästa. Men positiv inställning nu och jag ska banne mig fixa detta. I annat fall får jag göra om de moment jag inte klarar om 3 månader så vafan jag måste tro på mig själv bara och det kommer jag göra imorgon.

Bästa Elin har varit underbar i veckan, verkligen peppat mig och försett mig med rosenrot så fokusen ska vara på topp. Tack till dig!

Sen såklart Sofia och Therese har verkligen varit två riktiga pärlor, och Sofia är min kort fest modell och det känns riktigt skönt att ha henne i stolen.

Men håll alla tummar ni har för mig nu imorgon!

För snart ett år sen gjorde jag min examensredovisning i Leksand och då sa jag: Tro på dig själv låt din dröm bära dig framåt så blir den verklighet en dag.

Nu har jag kommit en bra bit på vägen mot till min dröm, det är grymt.

Moment:

- Permanentrullning på docka
- Teoriprov
- Kort fest
- Gråhårsfärgning + fri damklippning
- Klassisk herrklippning med finish
- Skäggklippning




Therese och Sofia, där ser ni också en liten skymt av kort fest frisyren jag gör på henne!

Ice cream

Josefine Morelius, 2011-05-22 20:52:49
Idag blev det en sväng till lappens med siss och havannis, mat och såklart lite glass på det. Kände att jag behövde komma iväg och tänka på något annat ett tag. Det gjorde susen för en stund men nu är min hjärna lika proppad med tusen saker, rädsla, nervositet, spänning och ja gud vet allt.


Living on my own

Josefine Morelius, 2011-05-21 18:50:56
Fan vilken boring dag, plugg och ikväll ska jag agera chaufför. Men men jag tar igen det nästa helg det kan jag lova. Så uppisen idag blir lite tråkig som min dag.

Hoppas ni andra får en riktigt härlig kväll i solen som nog är kvar ett tag till.

I främmande farvatten

Josefine Morelius, 2011-05-20 22:34:27
Idag blev det bio med brudarna, pirates of the caribbean - i främmande farvatten. Riktigt bra var den och Avesta har ju blivit så hitech att vi har 3d här nu så dem absolut snyggaste brillorna var på. Var riktigt ballt med 3d men synd bara att det bara var vissa delar i filmen. Aja den var ruggigt bra iallafall och man saknar faktiskt inte Keira och Orlando speciellt mycket för Penelope Cruz var grym. Johnny Depp var såklart lika bra (och snygg) som vanligt.



Carpe diem

Josefine Morelius, 2011-05-20 22:28:50
Vilken bra dag detta har varit, det har känts som ett lugn i stormen typ. Drog till skolan och fick sällskap av bästa Jonas både dit och hem. I skolan nötte jag kort fest, två gånger på docka och en gång på Sofia som är min modell. Tom sa att formen på min fisyr var den bästa han sett på länge, gissa om jag blev glad. Sen flöt dagen på bra tycker jag allt. Kom hem strax efter tre och då blev det fika hos mamma och sen hem till pappa för lite bus med Havanna som kom.

Nu på kvällen har jag tränat finish på min pappa och det gick bra, börjar kännas lite säkrare nu iallafall. Denna helg kommer verkligen att bestå av plugg, plugg och åter plugg. Förhoppningsvis är det soligt så jag kan ligga ute och läsa teori, förena nytta med nöje brukar man ju säga.

Min kort fest:






U got med good

Josefine Morelius, 2011-05-19 21:09:54

Färdigtränad och klar så nu blir det soffan resten av kvällen. Hinner knappt med och träna just nu, det är så himla mycket inför delprov 1 (gesällen) som jag ska göra om en vecka. Det är så mycket i huvudet med ritbeskrivningar hit och dit, vilka produkter ska man använda, finns alla färger och så vidare och så vidare. Så det är en hel del i huvudet just nu, men det är bara att kriga på.

Kämpa!


Onsdagslyx

Josefine Morelius, 2011-05-18 21:32:04

Satan i gatan

Josefine Morelius, 2011-05-18 19:25:03

Lyssna på Veronica Maggios album Satan i gatan, så jävla bra är det!


The edge of glory

Josefine Morelius, 2011-05-18 19:23:05

Kundpass idag, jag hade den gulligaste tanten någonsin. Det blev en heldag med bottenfärg, slingor, brynplock med färg och till sist klippning. Vi snackade verkligen konstant från och med det att hon kom. Man blir så glad utav såna kunder och sen skulle hon komma tillbaka till mig igen i augusti. Jag älskar mitt jobb, ja jag kallar det jobb nu.


Running scared

Josefine Morelius, 2011-05-18 19:17:40
Den blir bättre och bättre för varje gång man lyssnar på den.


Finns det en så finns det flera

Josefine Morelius, 2011-05-17 20:26:45

Tisdagen är över, skönt säger jag. Har inte så mycket mer och säga just nu, är trött och lite less på saker.

Alla dagar kan man inte vara på topp, idag är inte jag det.


Extensionskurs

Josefine Morelius, 2011-05-16 21:30:49
Herregud dagar räcker inte till åt allt man måste hinna med att göra, några extra timmar varje dygn ja tack. Nåja är fortfarande bitter efter förlusten igår mot Finland. Fan också! Det var ju som uppgjort för guldmedalj men icke och så dem vek ner sig i sista period ojoj. Men nog om det!

Idag hade vi extensions-kurs i skolan och det var skitkul! Det är verkligen roligt att göra en förlägning och man såklart göra massa annat också, effekter och liknande. Funderar på att köpa mig en egen tång så om någon är sugen på en förlängning så hojta till.

Idag har jag kommit igång med träningen på riktigt igen också, lovely. Men det märks att man varit borta ett tag för shit vad tungt det gick idag. Men kul var det och det är huvudsaken.

Men nu blir det dusch och sen godnatt!


Nu går vi för guld

Josefine Morelius, 2011-05-15 20:20:24
Nu jäklar kör vi Sverige, vi ska köra över finnarna! Som sagt guldkepsen är på och det finns inget annat än guld. Kriga på!


Saade

Josefine Morelius, 2011-05-15 09:54:45

Grymt jobb av Eric Saade, jag hade helt fel om Irland men gissade iallafall Sverige topp 5 så lite rätt hade man ju. Danmark kom femma också, så det var ett mycket bra resultat lär jag få säga. Schlager-fantast som man är, haha. Vinnande låten är skriven av svenskar vilket då bevisar att Sverige ändå är bäst i Europa på att skriva låtar.


Eurovision

Josefine Morelius, 2011-05-14 21:15:41
Kämpa nu Saade! Jag säger dock att Irland vinner, tycker inte den är speciellt bra men jag tror den vinner. Så Irland säger jag, kom ihåg det! Haha. Men Danmark är lite utav min favorit också för han är ju så himla snygg också!

Day by day

Josefine Morelius, 2011-05-14 09:33:45
Godmorgon allihopa! Blev en sovmorgon till halv 9 idag, skönt som tusan. Men jag somnade väl en ungefär halv 10-10 igår så det blev några timmar. Var helt slut så det var väl lika bra att man fick sova så pass länge. Idag blir det en vända på stan som oftast på lördagar, men vad finns det att göra här annars egentligen?

Ikväll blir det iallafall eurovision, det är liksom ett måste nu när Sverige är med igen!

Nej in i duschen och göra sig klar! Ha en fin dag nu, trökigt väder bara.

Iphone 4

Josefine Morelius, 2011-05-13 17:17:46

Äntligen en hel och fin telefon + 6 månaders gratis spotify! Så tack Patrik för all hjälp.



Fasth och grabbarna

Josefine Morelius, 2011-05-13 17:11:33
Kom igen nu grabbar och ta oss till en VM-final! YES brev previs 1-1, skönt!

Oliver Ekman Larsson gjorde ett misstag nyss och jag hör min kära far skrika jävla leksing-jävel! Haha han är så jävla rolig!



Inte så ful han inte.


Samma lika

Josefine Morelius, 2011-05-12 22:51:41

Lite lika kanske? Men Danmarks låt är riktigt bra dock.









Snälla ge mig två sekunder innan du ger upp

Josefine Morelius, 2011-05-12 17:55:25
Alltså shit vilken åska det var i morse, vaknade klockan 5 av att det bara small som fan. Ingen dålig väckarklocka det inte, men man vaknade ju pigg iallafall. Drog iväg till skolan och fixade en massa inför provet, CHECK.

Åh vet ni vet ni? Jag fick sms idag utav Patrik (jobbar på telia) där han skrev att han lagt undan en vit iphone 4 åt mig nu. Jippi jippi så imorgon efter skolan åker jag dit och hämtar den.

Nu har jag dessutom bestämt mig för att jag är frisk så nu jävlar ska det tränas tränas och åter tränas igen. Fattar inte att jag inte tränat på 1,5 vecka, usch jag känner mig skapligt fläskig. Men nu kör vi, ska ni med?


Price tag

Josefine Morelius, 2011-05-10 18:02:13
Tjolahopp! Bara så ni vet så har jag grönt hår just nu, eller ja matt heter det man får inte säga grönt! Kommer vara grön ungefär två veckor till, känns ju kul. Men gjorde en grovtvätt idag för att försöka få bort så mycket pigment som möjligt. Ska man bli blond så ska man, då får man leva med grönt hår ett tag, haha. Fick varna mina kunder idag, så dem inte skulle tro att jag ville ha den här färgen.

Hade kunder idag som sagt, gick finfint. Skulle egentligen dra iväg och träna nu men jag är fortfarande inte frisk. Alltså vafan när ska jag bli helt kry egentligen? Vill träna massor massor massor. Men men så fort hostan är helt borta så kör vi igång.

Nä nu ska jag kika bb-avsnittet som jag missade igår så ha det gött!

Om sanningen ska fram

Josefine Morelius, 2011-05-10 17:57:55


Hockey-vm

Josefine Morelius, 2011-05-09 21:40:48
Godkväll! Kanada - Sverige på teven och jag hoppas för guds skull att Sverige inte kommer lägga sig i den här matchen. Kanske bättre att möta Tyskland i kvarten men vafan förstå och vinna över Kanada det är fan mycket fördelar med det också.

Jaja imorgon är det dags för långdag igen, men vi har kunder och då går alltid dagen fort. Så det blir att se klart hockeyn och sen sussa.

Hoppas ni haft en bra dag folket!

Godnatt.

One shoulder

Josefine Morelius, 2011-05-09 17:25:36

Två klänningar som gärna kan få hänga i min garderob.



Havanna 2 år

Josefine Morelius, 2011-05-08 18:19:12

Igår fyllde lillskruttan 2 år och det firade hon med att dra till Turkiet idag. Inte alls avundsjuk, nej nej.





Girlsnightout

Josefine Morelius, 2011-05-08 11:31:26
Blev ju som sagt utgång igår, mycket trevligt. Var hemma hos Jenny och senare kom Ullis och Petra. Vi satt ute och tjattrade, drack vin och käkade massa jordgubbar. Sen vid halv 11 drog vi ner till Trapper och mötte syrran och Frida. Blev ett glas vin där innan vi bestämde oss för att gå över till hotellet istället. Var ju något band som spelade men jag vet faktiskt inte om dem var bra eller inte. Haha! Nä men det blev en rolig kväll som avslutades med beppes-mat såklart.


Mms

Josefine Morelius, 2011-05-08 11:25:36
Fick ett mms i morse, sötast någonsin!


Fest eller inte fest

Josefine Morelius, 2011-05-07 16:17:31
Ska man inte leva upp till ordet partyprinsessa som typ alla kallar mig för? Haha. Alltså fasiken jag är bra sugen så det kan nog mycket möjligt bli en utgång ikväll. Det är ju så fint väder och då blir alltid vinstrupen extra törstig. Ska ta och poppa lite musik så kanske jag enkare kan fatta ett beslut, haha.



?


08.00

Josefine Morelius, 2011-05-07 09:36:51
Det är så tråkigt att vakna tidigt för ingen annan är vaken, haha. 8 vaknade jag idag vilket var helt okej, går ju dock inte upp så fort jag vaknar för det är fan bra jäkla skönt att ligga kvar i sängen och dra sig. Verkar vara himla fint väder idag också och det gillas. Ska hoppa in i duschen strax och sen åka in till stan, köpa present och fika står på schemat.

Så ni får väl ha en härlig dag så hörs vi ses igen!

Do it like a dude

Josefine Morelius, 2011-05-06 16:07:03

Gick upp vid 6 i morse, ville bara lägga mig igen för jag mådde inte alls bra. Men proppade i mig allergitablett och en alvedon och sen var det bara att kriga på. Kom till skolan och hade min kund vid 9 så jag gjorde lite tester på pingan tills dess. Hade min långklänning på mig idag och tjejerna i klassen sa att igår så hade 4 stycken av 7 (vi är egentligen 10 i klassen men 3 var sjuka) hade haft svart långklänning. Fatta om jag varit i skolan igår och haft den på mig då också, haha. Tydlig trend i klassen, långklänning och vita converseskor. Nåja, kunden gick superbra det var en söt liten tant. Behövde knappt fråga om hjälp idag utan det var bara att köra igång tyckte jag, haha. Säkerheten och kunskapen börjar sakta men säkert att infinna sig och det är skönt ska ni veta. Att klippa hår det är fan inget som är enkelt alltså.

Sanna hade bakat cupcakes till oss idag också, himlans goda och framförallt sjukt fina!

Nu har jag iallafall kommit hem igen och är astrött som alltid på fredagar så har legat och läst leksingen som pappa får hem men han ger den till mig istället, undra varför? Haha! Så nu blir det bara chill fram til hockeyn börjar igen. Jäkla Bäckis som inte kommer, fan!



Senilsnöre på!



Cupcakes!


Senilsnöret

Josefine Morelius, 2011-05-05 22:43:45

Var hem till pappa nyss för jag ska låna bilen imorgon till Falun och då hade det kommit massa post till mig, bland annat ett litet paket som innehöll mitt senilsnöre. Det var skitfint och kommer bli riktigt hett så fort solen tittar fram.

(Det är dock inte dessa som jag har nu.)


Snart helg igen

Josefine Morelius, 2011-05-05 20:03:56
Skönt att det är fredag och sen helg imorgon! Blir en lugn helg med lite plugg har jag tänkt, men är lite sugen på fest så vi får se vad som händer och sker i helgen. Man är ju aldrig omöjlig när det vankas fest, haha! Nej nu ska jag kika lite hockey och äta kvällsmat.

Vet inte vad detta blev för onödigt inlägg men sak samma!


Kompispris

Josefine Morelius, 2011-05-05 12:11:14



Haha jag och Sanna sjunger den här hela tiden i skolan!


Sunrise Avenue

Josefine Morelius, 2011-05-05 10:27:28
Goddag! Stannade hemma idag, ett bra beslut tror jag faktiskt. Ska bli skönt och bara va hemma, slappa och ta det lugnt. Ska till skolan imorgon för då har vi kunder och det känns allra viktigast att vara med på just kundpassen för det är då jag lär mig som mest.

Men känner mig faktiskt lite piggare idag, inte alls lika snorig, hostig och knappt ont i halsen så det är på bättringsvägen. Längtar så tills jag kan träna igen, förhoppningsvis blir det något lungt pass i helgen. Nej nu ska jag dricka upp min kaffekopp och sen ta en dusch.

Förresten tittade på gamla bilder från Spanien, kan inte förså att det var så länge sen nu. Vill så gärna åka dit igen, det vore grymt.


Snälla bli min

Josefine Morelius, 2011-05-04 21:17:49







Skägg skägg

Josefine Morelius, 2011-05-04 18:01:09
Mår som en påse skit just nu typ, vad är det för fel på mig? Sjuk hela tiden. Stackars mina två gesäll-modeller som varit i skolan idag och fått höra mig snörvla och hosta om vartannat. Funderar på att vara hemma imorgon men jag vet inte, vi får se. Klippte iallafall min skäggmodell Gunnar idag och putsade även lite på Harald som är min finish-modell. Tur det var kortdag idag för hade aldrig orkar mer än till 3, tur det finns alvedon säger jag.

Nej nu ska jag lägga mig under filten och glo på teve till hockeyn börjar! Nu jävlar kör vi Sverige!

Skäggklippning a la Josie:



Maxi

Josefine Morelius, 2011-05-03 20:14:54
Maxiklänning är underbart, måste börja använda min mer flitigt nu. Skönaste som finns ju.


Tired of being like this

Josefine Morelius, 2011-05-03 20:12:39
Jag hatar att vara sjuk, åh blir så less! Mår så dåligt när jag inte kan träna som jag brukar och allt känns bara piss. Gillar inte att komma hem och bara slänga sig i soffan typ, eller ja okej då ibland är det också skönt men tränningen är viktig för mig så därför får jag ångest utan träningen. Nåja man måste väl bli helt frisk, det är ju faktiskt det viktigaste.

Men det var en tung dag i skolan, med halsont, huvudvärk och gud vet allt. Assisterade iallafall Elin under hennes gesäll idag och jag  hoppas hoppas det gick kanon för henne och alla andra också såklart. Fick nyss sms och hon hade klarat det, fyfan vilken underbar känsla det måste vara.

Grattis Elin!

Hollywood hills

Josefine Morelius, 2011-05-03 20:06:41



Älsklingslåt just nu!


På tåget

Josefine Morelius, 2011-05-02 14:46:20
Hej på er! Sitter på tåget på väg hem till Avesta igen efter en grym helg i Leksand och en bra dag i skolan. Vi har ju träning idag men jag har fått så jäkla ont i halsen IGEN så därför är jag på väg hem nu istället. Det suger verkligen för jag är på världens träningshumör. Men jag vet ju att det blir inte bättre av att träna så det får bli en vilodag idag ändå. Ska slappa framför hockey-vm ikväll som börjar klockan 8, Sverige mot Österrike. Dem torskade ju mot Norge så vi får väl hoppas att dem vinner den här matchen iallafall annars så vette tusan, haha.

Imorgon gör fyrorna första delen på gesällen vilket innebär att det bara är lite mindre än en månad kvar tills vi ska göra det. Kan inte förstå alltså, usch får ont i magen.

Nä lika bra och inte tänka på det kanske, tar det som det kommer helt enkelt.

Nä men ha det gött hörrni!



Give me give me

Josefine Morelius, 2011-05-01 23:16:47



VILL HA VILL HA!


RSS 2.0